Eller laks&kylling om du vil ;)
Tenkte å dele et par riktig så gode middagstips! Vi lager jo en kyllinggryte som vi prøver å misjonere verden med. Gryten har spredd seg til lands og til vanns, så nå er jeg klar for steg 2; fiskegryten.
Må vel først legge ut oppskrift og fremgangsmåte for kyllingen.
Oppskriftene er ment for ca 4-5 personer, øk eller minsk mengden etter antall rundt bordet.
KYLLINGGRYTE
Ha to store glass tacosaus i ildfast form. Velg styrke selv (mild,medium,sterk).
Ta så i to beger med creme fraiche, rør dette sammen med sausen.
Legg så 5-7 ustekte kyllingfilleter opp i sausen. Kutt gjerne filletene i to-tre biter.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i en knapp time. Siste 20 min legges det revet ost på toppen.
Retten serveres med en god salat, samt kokt ris. Gjerne med noe spennende riskrydder og, både for smak og farge.
FISKEGRYTE
Ta to poser med Hollandaisesaus og tøm disse i en ildfast form. Rør ut med et par desiliter melk. Ha så i to beger med creme fraiche. Rør sammen. Legg fiskestykkene (8 tynne ben og skinnfrie!!!) i sausen, stekes i 200 grader i ca 40 min. Trenger kanskje ikke så lang tid, men ble veldig vellykket da jeg lagde denne retten i går.
Retten serveres med nypoteter og sesongens grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar